Vakantieleestip 9: leesapp: Pelle op reis

Pelle is weggelopen en hij kan overal zijn. Ga op reis om hem te vinden en maak onderweg uitdagende (lees)opdrachten  waardoor je steeds verder kunt reizen. Kan je hem vinden?

Je reist de wereld rond en komt verschillende leesopdrachten tegen. De teksten bestaan uit allerlei interessante weetjes (je leert bijvoorbeeld alles over orkanen, over dromen of over het wonderlijke oog van een vlieg). De teksten kan je meelezen terwijl je voorgelezen wordt. Daarna wordt er een vraag gesteld. Als je op het goede antwoord drukt, verdien je munten, waarmee je een outfit voor je avatar kan kopen. Je verdient bovendien ook sterren, en als je genoeg sterren verdiend hebt, kan je door naar een ander gebied.

Ik heb hem nog niet helemaal uitgespeeld en heb Pelle dus nog niet gevonden, maar dat gaat me lukken deze vakantie. Dit is mijn eerste game ever :-). Het rode mutsje van het meisje op de foto heb ik voor haar gekocht. Dat is me dus gelukt! Veel leesplezier!

De leesapp Pelle op reis is gratis te downloaden in de Apple App Store of de Google Play Store. Pelle is de mascotte van Onderwijszorg Nederland. (van 8 tot 11 jaar)

 

What do you want to do ?

New mail