Groep 1-2: buiten en in het speellokaal

In groep 1 en 2 staat dagelijks bewegingsonderwijs op het rooster. De kinderen gaan – als het weer dat toelaat – naar buiten of maken gebruik van het speellokaal of de gymzaal. In het speellokaal en de gymzaal dragen de kinderen gymkleding. De gymkleding wordt op school bewaard. Wilt u uw kinderen in de winter een muts en handschoenen meegeven?

In de gymzaal – les van de vakleerkracht

Alle kinderen krijgen 2x per week gymles van de vakleerkracht. Zij dragen daarbij gymkleding en sportschoenen.

Wilt u de gymkleding (shirt en broek of gympak en gymschoenen met een zool die niet afgeeft op de vloer) van uw kind voorzien van de naam van uw kind. Vanaf groep 3 nemen de kinderen hun gymspullen mee op de dagen dat zij gym hebben en daarna mee terug naar huis. Het is handig om de kleding in een geschikte tas te doen. Tijdens de gymles mogen de kinderen geen sieraden dragen. Het is verstandig deze thuis te laten.

Schoolzwemmen

De kinderen van groep 4 krijgen gedurende een half jaar zwemles in plaats van gymles. Het schoolzwemmen vindt plaats in het Sportfondsenbad Oost onder verantwoordelijkheid van de leerkrachten en de zwemdocenten van het bad. Vervoer gaat per bus.