De Zuiderzee werkt samen met diverse vormen van opvang. In het schoolgebouw zit Partou Brigantijnkade. Deze biedt zowel peuteropvang als BSO. Ook in de directe omgeving is voldoende opvang voorhanden. De kinderen worden dan opgehaald van school.

Peuteropvang Partou

Basisschool de Zuiderzee werkt nauw samen met de inpandige Peuteropvang van Partou. Dit vanuit hetzelfde krachtige pedagogisch concept om zo een doorgaande lijn te realiseren voor de kinderen vanaf 2 jaar. Spelend leren in een veilige en liefdevolle omgeving is daarbij de basis.

  • Een aantal keer per jaar vindt er uitwisseling van peuters en kleuters plaats. Een groepje peuters mag een kijkje nemen in de kleuterklassen en een aantal kleuters mag op de voorschool meedraaien.
  • Wij proberen thema’s op elkaar af te stemmen.
  • Wij proberen samen gezamenlijk feesten te vieren zoals het sinterklaas en kerstfeest.

BSO (naschoolse opvang)

De meeste kinderen van De Zuiderzee gaan naar:

Informatie die wij van de organisaties voor BSO krijgen, delen wij hier:

Flyer Partou Brigantijnkade (BSO)
Informatie over Unikidz
kidsaktief zeeburgereiland 1
kidsaktief zeeburgereiland 2

De overblijf (TSO)

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen tussen de middag overblijven. De kinderen eten in de klas met hun leeftijdsgenoten. Ze nemen zelf een (gezonde) lunch mee. Voor of na het eten is er tijd voor ontspanning, zowel binnen als buiten. In de onderbouw eten en spelen de kinderen in halve groepen. Hierdoor is de middagpauze voor de kinderen echt een rustmoment.

De stichting BOOA regelt de overblijf. Hendy Herder is het aanspreekpunt voor het overblijven. Zij wordt bijgestaan door Irene Selter en Neno Markot (de conciërge). Voornamelijk ouders van de school verzorgen de overblijf, per groep twee.

Kosten

Voor een vast abonnement hanteren wij een tarief van €2,10 per dag. Inschrijven kan met het inschrijfformulier, verkrijgbaar bij de conciërge. Wilt u af en toe uw kind laten overblijven, koop dan een strippenkaart. Deze kost €26,- voor 10 keer overblijven.

Hoofdcoördinatie Hendy Herder: 06 57664000 (voor zaken overblijven)
Administratie Kees Cohen: 020 4084046 (voor financiële zaken)
E-mail hendyherder@gmail.com