Vakantieleestip 8: De duik

“Luister, Roly. Je kunt maar één dag in vroeger blijven. Als de zon die dag is onder gegaan, duik je in het water van de baai en je zwemt naar de zee. De brug is er nog niet in 1863. Je duikt vanaf de Handelskade bij het gebouw van Penha in het water en je zwemt. Zo kom je terug in onze tijd. En dan is de brug er weer wel. Precies. En in onze tijd is dat dan hooguit een seconde later. En als je te laat bent? Dan kom je niet meer terug, dan zit je gevangen in het verleden. Voor altijd? Ik weet nog niet alles, zei mijn vader. ”

Mila en Roly zijn beiden 11 jaar en wonen op Curaçao. Roly duikt een paar keer met zijn vader van de Pontjesbrug het verleden in. Als zijn vader een keer alleen gaat, om iets in het verleden recht te zetten, komt hij niet terug. Roly kan hem halen, maar moet wachten op de volgende nieuwe maan. Helaas heeft zijn moeder hem tegen die tijd – kwaad, omdat ze meent dat vader er met een andere vrouw vandoor is – meegenomen naar Nederland, waar zij vandaan komt. Het is aan Mila om de zaak recht te zetten. Gaat dat haar lukken? Een verhaal over Curaçao. En over de liefde. Vanzelfsprekend….

Een heel origineel verhaal, dat uit verschillende tekstsoorten bestaat (van toneeltekst tot dagboekfragmenten en smsjes, van een schoolopstel tot een strip en een mop). Heel origineel, maar het vereist wel, dat je een goede lezer bent!

Prachtige illustraties van Sanne te Loo

Vanaf een jaar of 10…

 

What do you want to do ?

New mail