Vakantieleestip 5: Nooit denk ik aan niets

‘Nooit denk ik aan niets’ Van zo’n titel word je toch al helemaal blij?
Poëzie! Van Hans & Monique Hagen, met tekeningen van Charlotte Dematons. Hoe mooi wil je het hebben…. Ik weet het, het woord ‘poëzie’ roept niet bij iedereen blije gevoelens naar boven. In mijn groep moeten ze er toch altijd aan geloven: Ik lees veel poëzie voor, maar laat ook de kinderen voordragen. Van papier, tot blijkt dat ze er ontzettend veel lol in hebben om ze uit het hoofd voor te dragen, meestal met zijn tweeën, compleet met geweldige gebaren… Dan gaan ze los….
OOIT NOOIT NIETS
Ik weet
wat warm is en wat koud is
wat zoet is en wat zout is
ik weet
wat lief is en wat stout is
wat goed is en wat fout is
maar wat is nul en wat is niets
wanneer is ooit wanneer is nooit
en waar is nergens
dat moet ik nog bedenken
ik denk nooit aan niets
want als k dat probeer
denk ik stiekem toch aan iets
ooit ben ik met denken klaar
dan weet ik alles
van nul en niets en nergens
dan ben ik een wetenaar
(Ik heb u overtuigd, he? Ik wist het!)
What do you want to do ?

New mail