Vakantieleestip 15: Het werkstuk – of hoe ik verdween in de jungle

Eva is dertien en ze wil nu wel eens weten wie haar vader is. Ze moet een werkstuk maken voor school en ze kiest als onderwerp: ‘Biologische vaders’. Ze komt er steeds meer achter dat ze maar heel weinig over haar vader weet. Haar moeder – een populaire pop-zangeres – wil haar aanvankelijk niet helpen. Uiteindelijk hoort Eva haar vaders stem op een cassettebandje en komt ze te weten  dat hij ’terug naar Suriname is’.

Ze bespreekt alles met haar beste vriend Luuk, maar ook hij kan haar niet verder helpen. Eva neemt buiten haar moeder om contact op met een televisieprogramma dat familieleden opspoort (zeg maar: Spoorloos). Na een hoop verwikkelingen vliegt ze inderdaad met een filmcrew naar Suriname. Spannende avonturen van een meisje in de Surinaamse jungle, een meisje dat van doorzetten weet.

Zal ze haar vader vinden? En dan? Een spannend boek over afkomst, huidkleur en identiteit. En natuurlijk ook over verliefdheid.

Een pittig boek, geschikt voor de bovenbouw, vanaf een jaar of 11. Maar mijn exemplaar is deze vakantie mee met een meisje uit groep 6, die zich er niet uit los kon rukken (ik krijg het terug als ze in groep 7 zit :-))

What do you want to do ?

New mail