Thuiswerken. Het is niet anders…..

We zijn de tweede week ingegaan… Met vallen en opstaan hebben we de eerste week doorstaan. We worden steeds handiger met online programma’s, langzaamaan creatiever met extra opdrachten. Maar of het echt wennen zal?

Sommige kinderen gaan er keihard tegenaan, anderen hebben er heel veel moeite mee. Ouders hebben vaak hun eigen werk ook nog thuis te doen. Een ritme is goed, maar blijf flexibel, zou ik willen zeggen… Iedereen is wat van slag, en de lontjes kunnen af en toe kort zijn. Wat kinderen (maar volwassenen natuurlijk ook) nodig hebben, is het gevoel aan veiligheid, liefde. Dat is het aller-aller belangrijkste. En een beetje lol! Humor is altijd goed. Ik mis de moppen en raadsels uit de klas. Heb ze dan ook gevraagd me af en toe wat toe te sturen. Een goede mop en twee raadsels dan maar? (oplossingen van de raadsels staan onder de foto’s). De foto’s heb ik deze keer niet zelfgemaakt, maar zijn me toegezonden door de ouders (dank!)

Mop: De zoon van Arjen Robben komt met zijn rapport thuis. “Pap, ik heb goed nieuws; mijn contract met groep 6 is met een jaar verlengd!”

raadsel 1: Het is groen en glijdt van een berg af

raadse 2: Wie mag geen boeken lenen in de bibliotheek?

oplossing 1: Een slawine

oplossing 2: een boekhouder