Reisbureau open voor één uur: doorslaand succes!

En dan is het zover… op vrijdagmiddag gaat ons reisbureau “Dit is Nederland”  (Travel Agency “This is Holland”) voor één uur open. De medewerkers hebben zojuist genoten van een decadente lunch in het park (kaasbroodjes, pannenkoeken, poffertjes, couscoussalade, tulband, watermeloen, aardbeien – veel aardbeien – en ijs) en zetten zich vol energie achter hun desk, om reisjes door Nederland te promoten.

Een doorslaand succes! De doorgewinterde baliemedewerkers spreken zo overtuigend, dat er ter plekke reeds geboekte buitenlandse reizen worden geannuleerd en vervangen door tripjes naar alle windstreken in Nederland.

Bij Noord-Brabant ligt een Bossche Bol te wachten, bij Groningen is er een tekenwedstrijd voor wie de mooiste Groningse vlag kan tekenen en bij Zuid-Holland trakteren ze je op Haagse Hopjes.

Routebeschrijvingen, toegangsprijzen, extra attracties, ze weten echt alles!. En soms krijg je ook nog een lijstje met hotels in je handen gedrukt, voor als je een weekendje weg wilt.

En de tien culturele erfgoederen, op de lijst van de UNESCO, noemen ze zo voor u op. Met de beschrijving, geschiedenis en locatie. Toppers zijn het!

Dat was het laatste thema van groep 6. Op naar groep 7! OGO. Daar word je toch blij van?