Opening Kinderboekenweek

Vandaag speelde theatergroep Ziezus een geweldige, interactieve voorstelling over ‘vriendschap’. Hiermee is de Kinderboekenweek bij ons op school geopend.

Wij besteden het hele jaar aandacht aan lezen en leesplezier. Tijdens de Kinderboekenweek doen wij dit extra intensief. In ons zwerfboekenstation kan iedereen een boek vinden om thuis (voor) te lezen. Dit is helemaal gratis! De boeken over vriendschap hebben een plekje gekregen in de deur van de kast.

In de hal staat ook een tentoonstelling van boeken met een duo als hoofdpersoon. Deze boeken zijn om te bekijken, niet om mee te nemen.

U zag vast al de gedichten over vriendschap die in het trappenhuis hangen. Deze gedichten zijn van bekende en minder bekende schrijvers. De kinderen schrijven ook zelf en kunnen met hun eigen verhalen, gedichten en illustraties meedingen naar de gouden en zilveren griffels en penselen die volgende week worden uitgereikt. Extra bijzonder dit jaar is dat één van onze ouders een ‘echte’ penseel heeft gewonnen; Fleur van der Weel won een zilveren penseel met haar illustraties van ‘Pippeloentje’. Fleur, gefeliciteerd!

Volgende week woensdag (10 oktober) kunt u vanaf 11.45 u. een kinderboek kopen bij de tijdelijke vestiging van Bruna in de hal van onze school. Koopt u deze weken een boek bij de reguliere vestiging, wilt u dan de bon bewaren en bij ons inleveren? De bruna doet ons voor 10% van de waarde kinderboeken cadeau.