Lekker lezen: De Gorgels!

 

 

 

“De Gorgels en het geheim van de gletsjer” is het tweede gorgelboek van Jochem Myjer. In mijn klas was er wat onenigheid over, sommige kinderen dachten dat het al het derde deel was. Maar, zoals altijd met iets dat goed verkoopt, is er tussen de twee delen het een en ander aan gorgelmateriaal uitgegeven, zoals een prentenboek over “De wereld van de Gorgels”, een kwartetspel, een spellingsdoos, een spel om tafels mee te oefenen en een knuffel. Maar “De Gorgels en het geheim van de gletsjer” is dus het officiële tweede deel. En, ik moet u bekennen, ik heb het weer met groot plezier gelezen. Een tof avontuur in de bergen, waar Melle en zijn zusje het met hun Waakgorgels, geholpen door de Berggorgels tegen de Kotsbalgers moeten opnemen. Een origineel en superspannend verhaal. Net als het eerste deel mooi uitgegeven, met sfeervolle illustraties van Rick de Haas. Die – en dit is de enige wanklank die u van mij over dit boek zal horen – WEER NIET op het omslag wordt vermeld…. onbegrijpelijk!

Een heerlijk voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of zes; de jongens hier, (uit mijn groep 6), verslinden ze zelf… Van het eerste deel schafte ik tevens het USB luisterboek aan; Jochem leest daar zijn eigen boek voor. Hilarisch! Met stemmetjes, geluiden en muziek. En als hoogtepunt (voor mij in ieder geval) de opa van Melle op Texel, met de stem van Jan Wolkers. Ik kan aardig voorlezen, maar hier ben ik niks bij!

Juf Mim