Interessante lessen door onze schoolschrijver, Barbara Scholten!

Sinds januari zijn, wij (groep 7A) iedere vrijdagochtend, gestart met een les van onze schoolschrijver: Barbara Scholten.
Na 10 lessen hebben wij veel geleerd over:
– Het schrijven van een brief naar onze koning, met de vraag ”wat zou jij willen veranderen als jij de koning was”.
Deze brief hebben wij verzegeld met een stempel van kaarsvet.
– Wij hebben een boekspeurtocht gedaan, waarbij wij allemaal vragen gingen beantwoorden over de boeken, die verspreid stonden door de school.
– Wij zijn op zoek gegaan naar ons eigen ”schoolpleinsnuffeldier”.
– Aan het einde van iedere les speelden wij het ”rad van fortuin”, waarbij Barbara een stukje ging voorlezen en 1 woord weg liet. Wij moesten raden welk woord dit was.
– En nog veel meer…

Afgelopen vrijdag was de laatste les van Barbara in de klas, maar gelukkig is ze voorlopig nog op de vrijdag bij ons op school te vinden. Ze gaat namelijk aan een klein groepje kinderen, die de smaak te pakken hebben van het schrijven/tekenen van verhalen, nog extra lessen geven.

Op donderdag 23 mei, onder schooltijd, is de Slotdag van De Schoolschrijver in Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) aan het Leidseplein. Tijdens dit afscheid laat de Schoolschrijver samen met de kinderen op een speciaal podium zien wat ze het afgelopen halve schooljaar hebben gedaan en geleerd.