Genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs 2019

Wat zijn wij trots! Misschien wel de beste school van Nederland. We zijn genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs 2019 met het project Oorlog en Vrede. Op 24 januari weten we ook we doorgaan naar de landelijke ronde. 

Wij vinden het heel gewoon: een leerlingenraad, kinderen die moeiteloos voor een volle zaal iets presenteren, kinderen die een eigen onderneming opzetten, een toneelstuk bedenken en uitvoeren, een kraanwagen bouwen, onderzoek doen, een film maken… maar de jury van de Nationale Onderwijsprijs is behoorlijk onder de indruk. De Zuiderzee is genomineerd!

Nationale onderwijsprijs 2019

Wij hebben de nominatie verdiend met het filmpje als afsluiting van een onze projecten. Dit filmpje is gemaakt door kinderen uit groep 8 van vorig schooljaar als afronding van het project ‘Oorlog en vrede’ Een prachtig resultaat van ons thematische, vakoverstijgende onderwijs:

In het thema ‘Oorlog en vrede’ hebben de kinderen van groep 8 filmpjes gemaakt. Het ingezonden flimpje laat zien hoe de kinderen zich hebben ingeleefd in het leven van leeftijdsgenoten die moeten vluchten uit een land waar oorlog is. Zij hebben zelf de verhaallijn bedacht, de teksten geschreven en het filmscript gemaakt en uitgevoerd. De filmpjes zijn vertoond aan de ouders.

Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Dit project is typisch een ‘Zuiderzee-project’, volgens de principes van Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO), waarbij samenwerken, spelen en onderzoekend leren centraal staan. Ons onderwijs draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen, zo ook dit project waarmee we zijn genomineerd.

Het project laat de integratie zien van kennis (burgerschap, taal, zaakvakken, actuele kwesties) en vaardigheden (samenwerken, taalvaardigheid, mediavaardigheid, creativiteit, inlevingsvermogen enz.). De allerbelangrijkste opbrengst van dit project is het ontwikkelen van inlevingsvermogen. En nu dus de nominatie voor wellicht de beste school van Nederland!

Landelijke finale ‘Oscar van het onderwijs’

Op 24 januari 2019 mogen wij ons ‘project’ presenteren in Alkmaar. We nemen het dan op tegen drie andere scholen uit Noord-Holland. Een deskundige vakjury kiest de winnaar. Als we deze ronde winnen, gaan we door naar de landelijke finale.De Nationale onderwijsprijs wordt ook wel ‘de Oscar van het onderwijs’ genoemd. Wij zijn dan ook apetrots op onze nominatie.

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Onderwijsprijs vind je op https://www.onderwijsprijs.nl/