Boekenruilmarkt; een actuele boekencollectie in de klas

De jaarlijkse boekruilmarkt voor groep 4 t/m 8 was woensdag weer een groot succes. Enthousiaste kinderen en een actuele boekencollectie! Zo lezen onze kinderen dagelijks weer met veel plezier.

Op de Zuiderzee hechten we veel belang aan goed leesonderwijs. Daarbij gaat het ons om lezen vanuit motivatie, met plezier, met begrip én met een goede techniek. Wij besteden veel aandacht aan jeugdliteratuur en verschillende soorten boeken en teksten. Eén van onze culturele leerlijnen is ‘literatuur’. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen ervaren dat lezen plezierig en belangrijk is en dat zij dit veel doen.

Elke groep heeft een eigen klassenbibliotheek met een uitgebreide collectie boeken in verschillende genres. Deze week hebben de kinderen de collectie in de eigen klas kritisch bekeken. Welke boeken willen we nog houden? Welke boeken hebben we uitgelezen? Welke boeken vinden we nu minder interessant? De boeken die de klas niet in hun eigen collectie willen houden zijn uitgestald op de kraampjes in de gang. Woensdag mocht ieder kind uit deze kraampjes twee boeken kiezen om de collectie in de eigen groep weer aan te vullen.

Na afloop van de markt waren de kinderen al snel aan het lezen in de nieuwe collectie.