Zuiderzee wil een IKC starten. Wij zijn in gesprek met Partou en de gemeente over de mogelijkheden tot het vormen van een Integraal Kindcentrum. Eén voorziening voor onderwijs en opvang voor alle kinderen van 0-12 jaar. Eén locatie waar u zowel uw jongste als uw oudere kind brengt en haalt.

Op dit moment werken we al samen met de voorschool van Partou, waarbij de pedagogische visie en de werkwijze hetzelfde zijn. Ook is er overleg met de BSO. In een IKC gaat deze samenwerking nog wat verder: éen pedagogische visie en een doorgaande lijn in de organisatie en werkwijze.  Partou start dan op de Brigantijnkade ook een dagverblijf voor 0-2 jarigen. Hoe de samenwerking binnen het IKC er precies uit gaat zien, ligt nu nog niet vast. Daar gaan we te zijner tijd ook ouders en leerkrachten bij betrekken. De MR heeft al positief gereageerd op het idee.

IKC de Zuiderzee

We zijn in gesprek met de gemeente. Of IKC de Zuiderzee er komt, hangt af van de ontwikkeling van kavel 127 j (ons huidige schoolplein). De gemeente staat welwillend tegenover onze plannen. De verwachting is dat de gemeente in de zomer van 2019 een besluit neemt over de inrichting van het kavel.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, laat het dan weten. Dan houden we u op de hoogte.