Blog: Verkiezing Onderwijsprijs

Blog                                                                            24 januari 2019

Wij zijn Mijntje Meijer (groep 7A) en Amaanie El Bouchaibi (groep 6/7B) en wij mochten, vanuit de leerlingenraad, mee naar Alkmaar. Hier werden de verkiezingen gehouden voor de ”Onderwijsprijs”. Dat is een prijs voor de beste school van Noord Holland.

Wij kwamen daar aan en er stonden allemaal kraampjes met spullen, foto´s en weetjes over iedere school. Wij keken bij alle kraampjes.
Dat waren zeven scholen, vier basisscholen en drie middelbare scholen. Na ongeveer 10 minuten begonnen de presentaties.

De presentator kwam het podium op en vertelde wat informatie over de onderwijsprijs en hoe het programma eruit zag. Daarna kwamen de presentaties, onze school was als eerste aan de beurt. Juf Rienkje vertelde wat over onze school en ze legde uit waarom wij 1e moesten worden. Vervolgens hield Julius een zelfgemaakte speech. Daarna lieten wij nog het filmpje zien die groep 8A, vorig schooljaar, had gemaakt. Zij hebben laten zien hoe zij zich hebben ingeleefd in het leven van een vluchteling. Toen was onze school klaar met de presentatie.

Daarna hielden de andere scholen hun presentaties. Sommigen hadden een PowerPoint of een video. Nadat iedereen hun presentatie hadden gegeven ging de jury in overleg… spannend! Ondertussen mochten wij smoothies drinken. Toen de jury overlegd had kwam de uitslag…..

Wij waren tweede geworden 🙂 en kregen een bos bloemen en een oorkonde. Wij zijn trots dat wij hebben meegedaan, omdat er wel 3000 inzendingen ingestuurd zijn. En daaruit zijn wij gekozen!!!!

Groetjes, Mijntje Meijer en Amaanie El Bouchaibi

Bekijk ook het winnende project >>