Beste broers van Jowi Schmitz

Twee broertjes van negen en vijf jaar (Waf en Wobbie, volgens de vijfjarige, die de R niet kan uitspreken) verhuizen met hun ouders van de stad naar de boerderij bij hun opa en oma. De ouders hebben het druk en maken veel ruzie, oma is lief en opa heeft een vreemde hobby: hij bouwt een toren in het bos om de eerstvolgende voorbijvliegende komeet te kunnen zien. De nieuwe school is spannend, het bos is spannend en als oma naar het ziekenhuis moet, wordt het helemaal spannend.

Een geweldig boek; origineel en hartverwarmend. De liefde van oma is ontroerend, de band tussen de broers was al goed, maar wordt steeds beter. Een boek over familiebanden, over koppigheid, over vrijheid, over saamhorigheid. Een verrassend mooi boek! Ik schaam me dat ik nooit van Jowi Schmitz gehoord had. Een Amsterdamse schrijfster, die in een boot op de Piet Hein-tunnel woont (zoals ze het zelf verwoordt).

Een boek dat ik in ieder geval in groep 5 ga promoten! Heerlijk om zelf te lezen vanaf een jaar of 8, maar ook heel fijn om voor te lezen!