Welkom schoolschrijver Barbara Scholten

Vrijdag 25 januari start onze nieuwe schoolschrijver; Barbara Scholten. Welkom, Barbara.

Op de Zuiderzee hechten we veel belang aan goed leesonderwijs. Daarbij gaat het ons om lezen vanuit motivatie, met plezier, met begrip én met een goede techniek. Wij besteden veel aandacht aan jeugdliteratuur en verschillende soorten boeken en teksten. Eén van onze culturele leerlijnen is ‘literatuur’.

Sinds een aantal jaar werken we samen met ‘De schoolschrijver‘. Ieder jaar verbindt een echte kinderboekenschrijver zich aan onze school. Een aantal groepen krijgt dan wekelijks les van deze auteur en bekwaamt zich in het schrijversvak. Dit jaar zijn dat de groepen 4, 5 en 7. De schoolschrijver komt in alle groepen voor een interactieve workshop. Alle kinderen zijn in de gelegenheid om de schoolschrijver te ontmoeten, vragen te stellen, met de schrijver te corresponderen of een boek te laten signeren.

Wij zijn blij met deze mooie aanvulling op ons ijzersterke leesonderwijs.

Dit jaar is Barbara Scholten onze schoolschrijver. U kent Barbara wellicht van haar nieuwste boek ‘De woonbootbende’ of van één van haar andere boeken. We wensen Barbara en de kinderen een plezierige samenwerking toe!