header

Nieuwsarchief


facebookTwitter

Gevonden voorwerpen

Deze sieraden zijn af te halen bij Neno. Ook de mand met kledingstukken zit weer vol.

Wij zijn altijd blij als spullen weer terugkeren bij hun eigenaar 🙂

5 december

Sinterklaas en zijn Pieten wisten vandaag de weg naar de Zuiderzee te vinden. Per boot en waterfiets arriveerden zij op de Brigantijnkade. Aan de foto’s kunt u wel zien hoe blij de kinderen zijn met dit bezoek en hoe enthousiast het feest hier gevierd wordt.

Schoen zetten op de Zuiderzee

Afgelopen vrijdag werd de Zuiderzee bezocht door een vrolijke groep Pieten. Zij brachten een brief van Sinterklaas. In de brief staat dat alle kinderen op dinsdag 28 november hun schoen mogen zetten op school. Wilt u uw kind dan een extra (gym)schoen mee naar school geven?

Nieuws uit de boekwinkel

Het is bijna 1 december en dat betekent bijna sinterklaas en kerst. En daarom hebben wij voor u een hele mooie reuzenadventskalender zonder snoep! Het is van het boek “Het mooiste visje van de zee”. Kom snel naar de boekwinkel en haal de reuzenadventskalender voor maar liefst 6,95 euro. op=op

 

Malick en Mila

Nieuwe schoolschrijver Zuiderzee: Ruben Prins

Hij schrijft spannende boeken, met titels als ‘Leeuwenjacht’, ‘Gevaarlijke foto’s’, ‘De geheime poort’ en ‘De tijdwinkel’. Ook heeft hij geschreven voor de populaire reeks ‘Het geheim van…’

Na Selma Noort en Wieke van Oordt is dit schooljaar onze schoolschrijver: ‘Ruben Prins’.

Vanaf januari gaat Ruben wekelijks intensief aan de slag met groep 4, 5 en 5/6. Ook alle andere klassen krijgen les van Ruben. Ook de leerkrachten en de ouders gaan met Ruben aan de slag. We hebben er nu al zin in!

Hal dankzij ouders weer prachtig versierd

Dankzij de Sinterklaascommissie (oudervereniging en leerkrachten) en veel hulpvaardige ouders ziet de hal er ook dit jaar weer feestelijk uit. Allen die hielpen: Dank!

Kennismakingslessen meidenvoetbal

Afgelopen week hebben alle kinderen voetballes gehad. Dit was vooral bedoeld voor alle meiden op de Zuiderzee!

Kijk voor meer foto’s op de pagina Uit de gymzaal

Nieuws uit de boekwinkel!

Er zijn nieuwe boeken binnengekomen voor in de zak en onder de kerstboom.

Het nieuwste van het nieuwste zoals: Dagboek van een muts en het stripboek van Dylan Haegens.

Kom nu snel naar Boek aan Zee voordat het uitverkocht is!

Groetjes Mila en Elin

11 november is de dag…

Wij wensen iedereen een gezellige Sint Maarten!

Terugblik eerste themaperiode

Morgen gaan we weer van start met alle kinderen. Het team heeft zich de afgelopen dagen verdiept in het nog beter en aantrekkelijker maken van ons rekenonderwijs en in experimenteel onderzoek (wetenschaps- en techniekonderwijs). Deze nieuwe inzichten komen natuurlijk terug in het onderwijsaanbod in de komende themaperiode. Wij hebben er weer zin in.

In de periode tussen herfst- en zomervakantie barstte het ook van de betekenisvolle onderwijsactiviteiten. Hierbij een kleine terugblik:

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

contact

ABBS De Zuiderzee
Brigantijnkade 51
1086 VB Amsterdam
020 - 4165862

Info / Administratie:
Mail

Directie
Mail