Vakantieleestip 2: Woeste Willem

Woeste Willem was vroeger zeerover, maar nu is hij gepensioneerd en woont in een zelfgebouwd huisje, waar hij zijn dagen eenzaam – want hij houdt niet van gezelschap – doorbrengt. Het is een echte mopperkont, Houdt niet van landrotten (jaagt zelfs de dieren in zijn buurt weg) en brengt het liefst de hele dag door in een kraaiennest dat hij boven in een boom bouwde. Ook het jongetje Frank, dat op een dag zijn vlieger komt zoeken, is beslist niet welkom.
‘En nu opgehoepeld!’ brult Willem.
Frank begint te rennen.
‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder.
‘Alsjeblieft niet,’ mompelt Willem.
Maar Frank blijkt een aanhoudend jongetje; een echte doorzetter. Denk nu niet dat je nu al weet hoe dit af gaat lopen, want dat heb je zeker weten mis! Hoe dan?
Lees dat lekker zelf….
Een prachtig prentenboek van het illustere duo Ingrid en Dieter Schubert, die inmiddels al 32 boeken op hun naam hebben staan. Woeste Willem las ik een kleine dertig jaar aan mijn eigen zoon voor. En ik kan u verzekeren: het heeft niet aan kracht ingeboet. Stichting ‘Geef mij maar een boek!’ koos deze titel dit jaar om uit te geven voor maar 2 euro 50. Fantastisch toch? Heerlijk boek om voor te lezen aan een kleuter! En – zoals de meeste prentenboeken – heel leuk om zelf te lezen als je al wat groter bent.
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail