Logo ZuiderzeeABBS de Zuiderzee is ooit begonnen als ABBS IJburg. Na de start is er een naam gekozen: ‘De Zuiderzee’. Waar nu de school staat, stroomde eens het water van de Zuiderzee. De Zuiderzee lag daarom als naam voor de hand. De school heeft een fraai logo met daarbij de volgende uitleg:

 

De Zuiderzee is een school aan het water. In het logo zie je dat terug door het gebruik van de kleuren blauw en groen. Het watergevoel krijg je ook doordat de dubbele “ee” van het woord Zuiderzee overlapt en daardoor transparant lijkt. De dieren in het logo staan voor de drie verdiepingen in de school en tevens voor de onderbouw (groepen 1-2), de middenbouw (groepen 3, 4 en 5) en de bovenbouw (groepen 6, 7 en 8).

beestje3Voor de onderbouw is gekozen voor een eenvoudige krachtige vorm, de haai. Deze vorm past bij jonge kinderen want de haai zwemt in de zee en het leven is begonnen in de zee.

beestje2Voor de middenbouw is gekozen voor een dier dat vanuit het water het land opkomt, de krab. De overgang van water naar land symboliseert de grotere zelfstandigheid van de kinderen in de middenbouw.beestje1

De vogel, die voedsel haalt uit de zee en op het land en dan de lucht in vliegt, staat voor de bovenbouw. De oudste kinderen hebben de wereld leren kennen, ervaring opgedaan en dingen geleerd, zowel op school als daarbuiten. In groep 8 zijn zij klaar om uit te vliegen naar een nieuwe school.