Deze diashow vereist JavaScript.

Op de Zuiderzee krijgen de kinderen veel gelegenheid tot bewegen. Wij leren op een actieve manier, waardoor kinderen niet de hele dag alleen maar zitten. Vlak bij de school is een grote, groene speeltuin, waar wij graag gebruik van maken. Ook de voetbalkooi wordt dagelijks gebruikt. De kleuters maken veel gebruik van het (afgesloten) schoolplein. Dit is een tijdelijk plein en het oogt nog wat kaal. Toch kunnen de kinderen er goed spelen; wij maken gebruik van de zandbak, het klimtoestel en divers rollend materiaal. Ook gaat er vaak materiaal mee naar buiten dat het rollenspel bevordert.

We hebben een ruime, inpandige gymzaal en ook nog een speellokaal. Ook maken wij gebruik van de mogelijkheden tot schoolzwemmen en zijn er met regelmaat allerlei gastlessen in de school.

De sportdagen en schoolkampen zijn hoogtepunten in het schooljaar.

Ook werken wij samen met o.a. Dynamo, die ook na schooltijd sportieve bewegingsactiviteiten organiseert voor de kinderen van de Zuiderzee.

Groep 1-2; buiten en in het speellokaal

In groep 1 en 2 staat dagelijks bewegingsonderwijs op het rooster. De kinderen gaan – als het weer dat toelaat – naar buiten of maken gebruik van het speellokaal of de gymzaal. In het speellokaal en de gymzaal dragen de kinderen gymkleding. De gymkleding wordt op school bewaard. Wilt u uw kinderen in de winter een muts en handschoenen meegeven?

In de gymzaal – les van de vakleerkracht

Alle kinderen krijgen 2x per week gymles van de vakleerkracht. Zij dragen daarbij gymkleding. Vanaf groep 5 douchen de kinderen na de gymles. Zij nemen daarvoor een handdoek mee.

Wilt u de gymkleding (shirt en broek of gympak en gymschoenen met een zool die niet afgeeft op de vloer) en handdoek van uw kind voorzien van de naam van uw kind. Vanaf groep 3 nemen de kinderen hun gymspullen mee op de dagen dat zij gym hebben en daarna mee terug naar huis. Het is handig om de kleding in een geschikte tas te doen. Tijdens de gymles mogen de kinderen geen sieraden dragen. Het is verstandig deze thuis te laten.

Schoolzwemmen

De kinderen van groep 4 krijgen gedurende een half jaar zwemles in plaats van gymles. Het schoolzwemmen vindt plaats in het Sportfondsenbad Oost onder verantwoordelijkheid van de leerkrachten en de zwemdocenten van het bad. Vervoer gaat per bus.