Ondernemend leren in groep 8: opening winkels groot succes

Groep 8 heeft zich de afgelopen weken verdiept in het starten van een onderneming. Zij kozen ervoor om een winkel te starten in chocola.  Verschillende ouders kwamen de afgelopen weken als ‘gast-in-de-klas’ en informeerden de kinderen over alles wat komt kijken bij het starten van een onderneming. Hoe zorg je voor een goede PR en marketing? Hoe start je het productieproces? Hoe kom je aan geld om je onderneming te starten en hoe zorg je dat je onderneming ook winst maakt?

Ook leerden de kinderen van alles over chocola. Waar komt het vandaan? Hoe komt het hier? Welk klimaat is nodig om cacao te produceren? Hoe zit het met eerlijke handel en een duurzame productie? Op de posters in de winkel ziet u terug wat de kinderen hierover geleerd hebben.

Afgelopen vrijdag beleefden beide ondernemingen – ‘Chocolate Service’ en ‘Bon Appetit’ – hun openingsdag. De winkels zagen er fantastisch uit en trokken direct een grote groep klanten. Het ziet ernaar uit dat de startleningen moeiteloos terugbetaald kunnen worden en er ook nog geld over blijft voor het goede doel.

DSC00647