header

Nieuwsarchief


facebookTwitter

Groep 8 doet gedegen marktonderzoek

Groep 8 test de zelfgemaakte producten voor de Bodyshop uit in groep 5. De betrokkenheid is hoog. Dat kan ook niet anders in deze betekenisvolle, leerzame en leuke activiteit 🙂

 

Uit liefde voor ons vak…

Vandaag staken onze collega’s in Friesland, Groningen en Drente. Deze provincies doen de aftrap van de komende estafettestakingen. Het doel is nog steeds om het lerarentekort tot staan te brengen en daarmee de kwaliteit van ons basisonderwijs te behouden. Een eerlijk salaris en voldoende tijd om het werk te kunnen doen, maakt ons mooie vak weer aantrekkelijk voor een grotere groep mensen. Wij gunnen ieder kind op elke school, ook in de toekomst, een goede juf of meester en willen onze stakende collega’s langs deze weg onze steun betuigen.

Op 14 maart nemen de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht het estafettestokje over. Ook onze school zal dan haar deuren sluiten.

GaudĂ­ in 1-2C

De kunstcollectie in het onderbouwmuseum breidt zich nog steeds uit. De kinderen laten zich ook inspireren door het werk van bekende kunstenaars. Dit prachtige kunstwerk werd gemaakt door groep 1-2C naar aanleiding van het werk van GaudĂ­.

Geslaagde gymles in JUMP XL

Vandaag waren de groepen 5-6, 6, 6/7, 7 en 8 voor een gymles naar JUMP XL.
Alle stuiterballen zijn goed moe geworden van deze leuke alternatieve gymles!

Kijk voor meer foto’s op de pagina: Uit de gymzaal


Kunst in groep 1, 2, 3

Vorige week brachten de groepen 1 t/m 3 een bezoek aan het Cobra museum in Amstelveen. Dit bezoek bracht weer veel informatie en inspiratie voor het thematische rollenspel in het atelier en in het museum. Wie door de gang van de onderbouw loopt, krijgt al een goede indruk van de collectie.

Het museum van groep 1-2A heeft zelfs een eigen onderhoudsdienst. Zij werkten aan een ophangsysteem voor de schilderijen. Dat hierbij veel te passen en meten viel en dat er een beroep werd gedaan op het probleemoplossend vermogen zult u begrijpen.

Hieronder een foto-impressie van alle activiteiten:

Welkom Schoolschrijver Ruben Prins

Vandaag ontvangen wij onze nieuwe schoolschrijver, Ruben Prins. Ruben zal de komende tijd workshops verzorgen in alle groepen en intensief aan de slag gaan met groep 4, groep 5 en groep 5-6.

Komende woensdag verzorgt Ruben om 8.35 u. een workshop voor ouders. U komt dan toch ook?

Dynamo Talententent weer van start

Gisteren is Dynamo Talententent van start gegaan met de activiteiten ‘Kleurkunstenaars’ (groep 1, 2 en 3) en ‘Mode Atelier’ (groep 4,5 en 6). Vanmiddag starten ‘Muziek en Meer’ (groep 1,2 en 3) en Capoeira (groep 4, 5 en 6). Wij zijn blij met dit aantrekkelijke en toegankelijke aanbod van naschoolse activiteiten in de school.

Geslaagde studiedag vakgroep Bewegingsonderwijs

Alle vakdocenten van ABSA waren op de Zuiderzee voor een studiedag.

In de gymzaal hebben hebben zij weer geleerd en zijn zij geĂŻnspireerd voor het vak bewegingsonderwijs.

Nationale voorleesdagen

Bij de start van de nationale voorleesdagen lezen de bovenbouwkinderen van ABBS de Zuiderzee voor aan de kinderen van de onderbouw:

Voorlezen is leuk en belangrijk. Leest u ook voor?

Kinderen die veel voorgelezen worden zijn beter in taal, begrijpen meer van de wereld en kunnen zich beter inleven in een ander.

Voorleesboeken kunt u lenen in ons zwerfboekenstation en bij de bibliotheek op IJburg. Onze boekwinkel ‘Boek aan Zee’ is op woensdag en vrijdag open. De medewerkers van Boek aan Zee verkopen u graag een aantrekkelijk voorleesboek.

Gelukkig 2018 en tot morgen!

Vandaag hebben de kinderen nog vakantie en verdiepen de leerkrachten  zich in ‘betekenisvol rekenen’ (groep 1-3) en ‘onderzoekend leren binnen een sociaal-culturele praktijk’ (groep 4-8).

Morgen heten wij alle kinderen en ouders weer van harte welkom! We hebben er zin in!

Tot morgen.

Contact

contact

ABBS De Zuiderzee
Brigantijnkade 51
1086 VB Amsterdam
020 - 4165862

Info / Administratie:
Mail

Directie
Mail