header

Nieuwsarchief


facebookTwitter

Groep 8 B

 Welkom op de groepspagina van groep 8B van juf Marijke en meester Marc

Thema oorlog

Inmiddels zijn we gestart met ons volgende thema: oorlog.

Als startactiviteit hadden de kinderen de opdracht gekregen: stel dat je moet vluchten, wat neem je dan mee? Deze opdracht kregen zij maandagmiddag voordat zij naar huis gingen en ze moesten dinsdagochtend met maximaal 1 rugzak of tas of koffer op school komen met spullen die zij mee zouden nemen als zij moesten vluchten. Wat hebben ze meegenomen? En waarom? Hierover gingen zij met elkaar in gesprek.

 

Dinsdag 10 april 2018: “buitenlesdag”. In de ochtend kregen wij van Nationaal Comité 4 en 5 mei het “her- vrij- be- aan- DENKBOEK” en zijn we buiten dit boek gaan lezen en bespreken.

Woensdag 11 april: “veteraan in de klas”. Veteraan Ruud Ackerman heeft ons verteld over zijn verblijf in Nieuw-Guinea waar hij in 1961-1962 als dienstplichtige soldaat voor Nederland naar toe moest. Malick en Valentina hebben hem na zijn bezoek in de klas nog geïnterviewd en een selfie met hem gemaakt:

Thema Puberteit

In dit thema richten we ons onder andere op de lichamelijke verzorging. We hebben geëxperimenteerd met natuurlijke producten, zoals avocado, honing, havermout, banaan, komkommer. Daar hebben we maskers van gemaakt en scrub voor onze handen.

Het thema wordt afgesloten met de opening van Bodyshop “Go Fresh” waar de kinderen zelfgeproduceerde producten voor lichamelijke verzorging verkopen.

Thema “Gruwelijk eng”

Het eerste thema is “gruwelijk eng” 😉

Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek 2017

Vrijdag 20 oktober sloten wij het thema af met een presentatie van de door ons geschreven en geïllustreerde verhalen.

 

 

 

Ook presenteerden wij onze verhalenbundel:

 

Isa heeft de Zilveren Penseel 2017 gewonnen!
Deze won zij door een illustratie te maken voor de voorkant van het verhaal van Isobel.

Omdat dit het thema van de Kinderboekenweek 2017 is, schrijven wij zelf een gruwelijk eng verhaal. Voor de herfstvakantie publiceren wij onze verhalen.

Ook zijn we een middag “gruwelijk eng” creatief bezig geweest: gruwelijk enge versieringen maken voor in de klas, gruwelijk vies slijm maken en gruwelijk eng versierde cakejes bakken (die overigens heerlijk smaakten). Dit deden we samen met groep 8a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder naar ‘verrijkingsgroep’