Welkom op de groepspagina van groep 6-7 B van meester Robert

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van wat wij allemaal doen in de klas.

Rijksmuseum

Gister zijn we met de klas naar het Rijksmuseum geweest. Hieronder kun je foto’s bekijken van deze excursie. De meeste foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf Tess.

Thema: Kunst

De kinderen zijn druk bezig met het maken van hun kunstwerk voor ons museum. Het museum is van maandag 23 april t/m woensdag 25 april geopend van 08:30 – 09:00 en van 14:45 – 15:15.

Het schooltuinseizoen is echt begonnen!

Afgelopen vrijdag 6 april was de eerste buitenles op de Gaasperdamschooltuin. De kinderen hebben hard gewerkt: land bemest, grond geschoffeld, aardappels gepoot, radijs gezaaid en viooltje geplant. De sfeer was prima en het weer uitstekend!

 

Thema: de Ruimte

Wij hebben een muurkrant gemaakt dat we gaan ophangen in de klas. We hebben allemaal kleine weetjes getypt en er een plaatje bij gedaan. De informatie hadden we niet opgezocht op internet maar hebben we onthouden van een excursie naar Artis.

Twee dagen later gingen we 1 filmpje kijken van het klokhuis over de binnenplaneten en de volgende dag 1 over de buitenplaneten. Ze vertelde er allemaal dingen over de 8 planeten en dat zijn Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. De eerste dag gingen we de planeten namaken. Ieder groepje kreeg een piepschuimballetje. Die moesten we verven. Bijvoorbeeld wij hadden Venus dan moesten we hem precies de kleur van Venus geven. En dan hangen we ze op aan het plafond in de goede volgorde en dan hebben we ons eigen zonnestelsel. En ja met die 8 planeten bedoel ik ook de zon. Kom gerust een kijkje nemen!

Sinterklaasfeest in groep 6/7

Op 5 december hebben we weer het Sinterklaasfeest gevierd. Iedereen had zijn uiterste best gedaan bij het schrijven van mooie gedichten en het maken van super creatieve surprises! We hebben het heel gezellig gehad en zijn nu nog steeds misselijk van al die pepernoten!

De wereld in!

Vorige week hebben we twee uitstapjes gehad. We zijn op dinsdag naar de OBA geweest om te leren wat bronnen zijn. We hebben geleerd hoe je bronnen kunt zoeken en hoe je erachter kunt komen welke bron je kunt gebruiken. Op woensdag hebben we moskee IJburg bezocht om meer te leren over de Islam.

Schooltuin

Afgelopen vrijdag 6 oktober was al weer de laatste buitenles. We hebben alles geoogst wat nog in de tuin stond. Hoogtepunt was de WinterWortelWedstrijd. De zwaarste wortel van onze school was van David. Hieronder ziet u de foto’s. In november komen nog twee binnenlessen om het schooltuinjaar af te sluiten.

 

Op de schooltuin maakte we afgelopen vrijdag lekkere verse groentesoep. Iedereen had zijn eigen taken. Hieronder de foto’s van de groep van meester Robin.

Boeket bloemen maken in de schooltuin

 

Naar 7A