Groep 7 sluit thema ‘feesten en tradities’ feestelijk af

2014-12 Afsluiting feesten en tradities 4

Groep 7 heeft de afgelopen periode gewerkt rondom het thema ‘Feesten en tradities’

Als afsluiting openden zij een restaurant. De inrichting van het restaurant zag er prachtig uit. Met dank aan de ontwerpers.

De kinderen hebben gesolliciteerd voor bepaalde functies. De kinderen hebben eerst geleerd hoe je een formele brief moest schrijven. Saskia, de moeder van Jinte was uitgenodigd om de ontwerpgroep te ondersteunen. Zij is interieurontwerper. De ontwerpers uit de groep kregen een workshop hoe je een ruimte in moet richten. Sabina, de moeder van Mijntje, heeft een presentatie gegeven over decoratie en had een quiz gemaakt over feesten en tradities.

Diverse taal- en leesdoelen werden gekoppeld aan de onderzoeksactiviteiten. De kinderen informeerden elkaar door presentaties. Ondertussen werden er allerlei materialen verzameld; van een traditionele gouden boomstam tot een bidkleed.

De managers zorgden ervoor dat tijdens de opbouw van het restaurant alles vlot en rustig verliep.

Doordat de ontwerpers een duidelijk plan hadden verliep het echt super goed. De obers gingen na de opening van het restaurant rond met heerlijke hapjes.

Op de tafels lagen placemats, prachtig geïllustreerd en voorzien van informatie die met veel zorg en aandacht opgeschreven was.

Dinsdag- en woensdagochtend bezochten de ouders van groep 7B ons restaurant.

Alle ouders konden smikkelen en smullen van informatie en van overheerlijke traditionele hapjes. De afsluiting was een groot succes.

 

2014-12 Afsluiting feesten en tradities 5 2014-12 Afsluiting feesten en tradities 2 2014-12 Afsluiting feesten en tradities 2014-12 Afsluiting feesten en tradities 6 2014-12 Afsluiting feesten en tradities 5 2014-12 Afsluiting feesten en tradities 3